De afgelopen weken ben ik weer in Nederland geweest en op het moment dat ik dit schrijf, ben ik er nog steeds. Het doel van deze reis was opnieuw werken aan fondswerving en bouwen aan de Thuisfront Comissie (TFC).

Mijn idee was om hier en daar in NL presentaties te geven zoals ik in december ook in mijn thuisgemeente heb gedaan. Hiervoor had ik verschillende mensen benaderd op verschillende plaatsen in Nederland. Helaas is het niet gekomen tot concrete presentaties, maar wel heb ik hier en daar fijne afspraken kunnen plannen. Ik heb gesprekken gehad met de coach, mensen van de thuisgemeente, maar ook heb ik weer familie en vrienden kunnen zien en spreken! Het was anders dan gedacht, maar toch vruchtbaar!

Aankomende week ga ik weer terug naar Oradea. Ik zie er erg naar uit, want er staan weer mooie dingen op het programma: over een paar weken hebben we opnieuw weer een jeugdleiders training in Budapest (Hongarije) waar we weer zijn uitgenodigd. Hiervoor wil ik opnieuw graag een groepje bij elkaar brengen van leiders en aspirant leiders om daar samen heen te gaan. Een aantal hebben al enthousiast gereageerd. Nu nog vastleggen! 🙂

Ook zijn we aan het nadenken om weer met een groepje vrienden vanuit Nederland een week met activiteiten te plannen in maart, zoals we het in september jl. ook hebben gedaan. We zitten in de brainstorm-fase, maar we zijn weer enthousiast! 🙂 We hopen dat het allemaal ook gaat lukken!

Verder wil ik uiteraard doorgaan met het bespreken en nadenken over de mogelijkheden van een ‘jongerencafe’, zoals ik in mijn laatste nieuwsbrief heb verteld. Dit wordt de komende tijd wel een speerpunt. Ik zie er erg naar uit dat deze mogelijkheid er komt in Oradea! Een plaats waar de jeugd gewoon kan zijn en kan chillen en dat dit een plek van ontmoeting gaat worden, van waaruit liefde en vreugde gaat stromen!!

Genoeg te doen dus! En via facebook ontvang ik berichten van vrienden in Oradea die ondertussen veel bezig zijn op straat, een maaltijd voor daklozen organiseren en dergelijke acties. Ook in gesprekken merk ik dat de ontwikkelingen doorgaan en dat God prachtig werk doet in jonge mensen, tieners en dat Hij de mensen van de straat bereikt!

Ik zie er erg naar uit om weer terug te gaan en weer aan de slag te gaan met deze dingen. Uiteraard houden we u weer op de hoogte! 🙂

Een hartelijke groet!

Categorieën: Blogs