Met Nelu uit Oradea doe ik het ‘Make a Step’- programma voor scholen en jeugdgroepen. Hij heeft met zijn stichting nog andere projecten en hij helpt, als sociaal werker, vele tientallen mensen! Iedere keer verbaas ik mij weer hoe hij dit doet, schijnbaar onvermoeibaar, terwijl hij een gezin heeft met jonge kinderen.

Brood halen

Hij zoekt gezinnen en alleenstaanden op en helpt hen met bijvoorbeeld eten. Iedere dag kan hij bij een plaatselijke bakkerij brood halen wat is overgebleven. Hij deelt dit dan de volgende dag uit aan diverse mensen in de stad of daarbuiten. Twee vliegen in 1 klap: mensen hebben eten en er wordt niks weggegooid!

In een dorpje vlakbij Oradea, vangt hij ook diverse mensen op. Sommige komen letterlijk van de straat. Anderen komen uit een omgeving met (huiselijk) geweld. In het dorp staan een aantal containers en trailers, die zijn omgebouwd tot woonruimte.

Achter op het terrein is Nelu begonnen aan het bouwen van een paar grote kassen. Het doel met deze kassen is dat de mensen zelf daar groente en fruit kunnen verbouwen om gezond eten te hebben, maar, als het lukt, ook een handeltje te beginnen. Op die manier kunnen mensen daar ter plekke aan het werk, hebben ze gezond eten en inkomen en kan het project hier ook (ten dele?) van bestaan!

We zijn bezig om ook voor deze projecten ondersteuning te bieden.

Kassen bouwen
Kassen bouwen

Categories:

Tags:

Comments are closed