Ik heb deze organisatie jaren geleden leren kennen en ondanks dat we niet samen een project hebben, heb ik een goede klik met hen. Zij doen enorm veel voor kinderen en hebben dichtbij Oradea een school waar ze zo’n 200 Roma kinderen lesgeven. De school staat er al jaren en is in samenwerking met De Hoop uit Nederland opgebouwd. Een aantal jaren geleden is de school officieel erkent vanuit de overheid en worden leerkrachten ook betaald met een salaris vanuit de overheid. Op die manier krijgen deze Roma kinderen een unieke kans voor onderwijs en (aanvullende) opvoeding en maken ze een positieve ontwikkeling mee.

School in Tinca

Naast deze kinderen heeft ‘People to People’ nog diverse andere projecten op andere plaatsen in het land, gericht op kinderen maar ook andere doelgroepen.

Zelf ben ik incidenteel bij P2P betrokken. Ik help zo nu en dan mee als er iets bijzonders te doen is, vooral met het uitdelen van kerstpakketten. Dat is dan een hele logistieke operatie en rijd ik vaak een busje met pakketten of een groepje mensen die meehelpen, de hele dag van de ene plek naar de andere. Altijd weer een groot feest!

Kerstpakketten uitdelen.


Daarnaast dank ik hen voor hun professionele adviezen en hulp bij het netwerken of andere gevallen die ik tegenkom bij tieners of waar dan ook!

Voor meer informatie, klik hier.

Voor ondersteuning, klik hier (Engels).

Categories:

Tags:

Comments are closed