Colaborând cu diverși parteneri, văd că există nevoia de spațiu de depozitare. Ajutoarele vin în România din diverse direcții. Obiectele de ajutor sunt adesea necesare, dar lipsesc o bună logistică și organizare. Dacă mărfurile pot fi folosite corespunzător, există o lipsă de spațiu de depozitare și văd lucruri așezate pe ici pe colo, fie că sunt acoperite sau nu cu prelată.

Uneori obiectele sunt stivuite la o înălțime prea mare sau nu există deloc o vedere de ansamblu asupra a ceea ce s-a primit de fapt. Ca urmare, există și o lipsă de bună distribuție către oamenii potriviți.

Dacă există acțiuni ocazionale, precum cadourile de Crăciun donate din străinătate, uneori spațiul de depozitare trebuie închiriat temporar și este îndoielnic dacă spațiul de depozitare este corespunzător (uneori este prea umed) și aceasta costă și bani în plus. De asemenea, spațiul trebuie să fie golit înainte de expirarea contractului de închiriere, așa că există din nou presiune asupra distribuției.

Lipsa de spatiu
Lipsa de spatiu

Deoarece nu există o vedere de ansamblu, adesea nu pot răspunde la întrebarea dacă sunt necesare anumite lucruri: am nevoie de îmbrăcăminte? Ce fel de haine? Mai poți folosi un laptop? Mai sunt necesare alte lucruri?

Eu cred că este nevoie de mai puțin decât cu ani în urmă. Există și magazine de haine second-hand în România, dar uneori oamenii nici măcar nu au bani pentru ele. Lucrurile din ajutoare sunt încă necesare, dar dacă există o evidență, în colaborare cu partenerii, este mai ușor să răspundem la astfel de întrebări și mai ales să ne ocupăm de ajutoare în mod mai sustenabil.

Această situație a dus la dezideratul pentru construirea unui depozit/centru de distribuție în Oradea sau în apropiere. Un centru ușor accesibil pentru camioane, fie că sunt sau nu din străinătate, dar în același timp să fie ușor accesibil pentru noi și din oraș, astfel încât să nu mai avem de condus mult. Un depozit în care mărfurile pot fi sortate și depozitate, până când sunt distribuite în continuare persoanelor care au nevoie de ele, în apropiere sau depărtare.

Centru de distributie

Momentan am în vedere două organizații locale cu care aș dori să împart acest depozit, dar bineînțeles că acest proiect s-ar putea dezvolta. Văd că aceste organizații se zbat să răzbească, dar le văd și ajungând la oamenii potriviți care au nevoie disperată de obiectele în cauză. Ele se ocupă de acest lucru aparent neobosit, prin diverse persoane din cadrul lor, voluntari și profesioniști. Ajung la mulți oameni de toate vârstele și din medii diverse: copii, vârstnici, familii, mamă și copil, dependenți, victime ale violenței, adolescenți etc.

Dacă ai un vis ca ei, dar nu poți să construiești singur aici sau să fii în România, ajută-l să se îndeplinescă! Astfel, îți trăiești visul și ești un sprijin pentru ei la care putem ajunge, tot prin tine!