De mult visez ca în Oradea să existe un centru de tineret creștin multifuncțional. Din păcate a rămas un vis deocamdată, dar am învățat că putem continua să visăm și că putem și visa mare! Deci acest vis este cu siguranță încă viu!

Există multe opțiuni pentru tineri de a ieși. Există o mulțime de baruri, cafenele sau discoteci în Oradea. Dar, desi nu prea văd aceste locuri în interior, știu ca aici adolescenții se confruntă în general cu o atmosferă nu prea sanatoasă. Adesea trebuie să „fie cineva” pentru a se simți apreciați. Aceasta se poate referi la băutură, îmbrăcăminte sau comportament etc. Și standardele și valorile nu sunt adesea foarte înalte…

De multe ori, pentru mulți adolescenți este foarte greu să se descopere într-o astfel de atmosferă, în afara siguranței și protejării normelor și valorilor sănătoase, pe care nu le primesc întotdeauna acasă. Dar trăiesc și într-o țară în care standardele și valorile în ceea ce privește relațiile sunt adesea scăzute. De exemplu, este greu să își descopere stima de sine, cine sunt, persoană unică și valoroasă!

Ne dorim cu adevărat să le oferim un loc în care să poată fi ceea ce sunt. Un centru ca loc de întâlnire diferit. Pentru tineret și al tinerilor! Un loc propriu. Dar și un loc unde se pot întâlni cu alți adolescenți. Un loc unde pot merge pentru a avea o conversație, întâlnire sau chiar să-și facă temele sau pentru a petrece o după-amiază de jocuri. Și un loc unde putem organiza activități sau ateliere pe tot felul de subiecte de actualitate.

Există o serie de obiective legate de acest proiect:

– Oportunitatea de a oferi un loc bun și sigur.

– Oportunitatea de a întâlni alți adolescenți de la alte biserici, școli și/sau organizații.

– Accesul pentru tinerii nereligioși ca aceștia să vină și să se construiască o relație cu ei.

– Oferirea de asistență practică și/sau socială

– Construirea de relații cu tinerii pe care îi putem întâlni în altă parte, la școală sau în tabără.

Acum am împărtășit această idee cu mai mulți oameni și ea este primită cu entuziasm de persoane de la diferite biserici și organizații. Este grozav, pentru că ar trebui să fie un proiect interconfesional. Aceasta, cu scopul de a pune în legătură tinerii de la diferite biserici, o „poziție neutră” față de diferitele confesiuni, dar mai ales un loc independent.

Momentan acest vis este „doar” un vis. Dar ideea rămâne în picioare și mai multe persoane vor să ajute la realizarea acestui proiect. „Așteptarea” este pentru momentul potrivit, oamenii potriviti, locație și mai presus de toate, resursele financiare pentru îndeplinirea acestui vis, și pe termen lung.

Această viziune este elaborată în continuare pe această pagină.