Tijdens het houden van diverse activiteiten op scholen heb ik gezien dat veel scholen geen eigen goede sporthal hebben. Een zaal/ruimte met de omvang van een sporthal is een must als het gaat om het ‘Make a Step’- workshop.

Soms sporten leerlingen zelfs in een leeggehaald lokaal, die natuurlijk veel te klein is om goede sportlessen te houden met de hele klas en het is voorgekomen dat we een school niet konden helpen, vanwege gebruik aan ruimte. Er is toen een andere ruimte gevonden waar we uiteindelijk wel de workshop konden doen, maar wat zou het fantastisch zijn als we in dergelijke gevallen dan de school kunnen helpen en kunnen uitnodigen in onze eigen ruimte!

Ik droom van een gebouw die zo’n ruimte heeft! Een multifunctioneel gebouw, die uit twee helften bestaat. De ene helft is een ruimte die je kunt vergelijken met een sportzaal: groot en hoog, maar zonder sporttoestellen. Goed aangekleed met audio, video en licht, ter ondersteuning van de activiteiten die er worden gehouden. Het doel van deze ruimte is natuurlijk het houden van programma’s als Make a Step, maar de ruimte kan ook gebruikt worden voor allerlei andere zaken zoals kinderprogramma’s. In samenwerking met diverse partners kan de ruimte optimaal worden benut voor kinderen en tieners en/of dergelijke activiteiten die passen in de visie!

De andere helft van het gebouw zou kunnen worden ingedeeld als kantoor- en werkruimte. Ik zie diverse organisaties worstelen met goede ruimtes, waar ze werken en mensen ontvangen, hetzij gasten of cliënten. De partners die je op de website kunt vinden, zouden ook zeker betere ruimte kunnen gebruiken! Sterker, soms is er gewoon geen ruimte en is er geen kantoor of doet een ruimte dienst als kantoor, hulpverleningspraktijk en opslagruimte tegelijk.

Activiteiten centrum

De ruimtes in deze helft van het gebouw zouden kunnen worden ingedeeld als kantoren, maar ook ruimtes waar genoemde organisaties cliënten kunnen ontvangen voor counseling en hulpverlening. Hier is dringend behoefte aan, daar ik nu zie dat hulpverlening soms wordt gedaan in ruimtes niet ideaal zijn, of soms verre van ideaal.

Wat zou het heerlijk zijn om een dergelijk gebouw te hebben om nog beter deze mensen van dienst te kunnen zijn!!