Op dit moment kijk ik uit mijn raam en is de sneeuw verdwenen en kan ik zelfs zonder jas buiten lopen zonder het echt koud te hebben! Toen ik afgelopen zaterdag aankwam, lag er een pak sneeuw. Na een voorspoedige reis, ondanks een uur vertraging, werd ik opgehaald vanaf het vliegveld in Debrecen en kon ik hier gelijk aanschuiven voor een verjaardag.

Zondag was ik weer in mijn tweede thuisgemeente, zoals ik het maar even noem, in Oradea. Fijn om de mensen weer te ontmoeten en te spreken. Dat spreken gaat overigens nog niet vanzelf. Het Hongaars leer ik niet zo snel en lang niet iedereen spreekt evengoed engels. Maar ondanks dat kan er contact gelegd worden.

De afgelopen twee weken was het goed om in Nederland te zijn. Veel mensen mocht ik weer live zien en spreken en voor sommige vriendschappen was het erg goed. Ook mocht ik twee keer een meeting hebben met de thuisfront commissie (TFC). Samen hebben we veel zaken doorgesproken. Ook mocht ik contact leggen met iemand die mij wat extra begeleiding gaat geven, evenals begeleiding aan de TFC indien dat nodig blijkt. Kortom: goed om in Nederland geweest te zijn en ook goed om nu weer terug te zijn in Salard.

Wat betreft de toekomst van mijzelf breekt er best een spannende tijd aan. Hoe gaat het allemaal lopen? Komt er genoeg support om hier door te gaan? Toen ik gisteren bij de jeugd zat ging het door me heen: ze kunnen niet zonder begeleiding! Zonder leiding komen ze, menselijk gesproken, waarschijnlijk op plekken terecht waar we ze niet willen hebben en waar ze niet voor gemaakt zijn… Zeker, God gebruikt diegene waarvan Hij denkt dat goed is, of ik dat nu ben of iemand anders, dat is voor Hem ‘om het even’. Bovendien zitten hier jeugdleiders met een hart van goud! Maar ik zie uitdagingen om ook op deze plek er te zijn voor o.a. de jeugd!

Op deze plaats wil ik graag zo nu en dan wat delen over mijn leven hier. Niet in de plaats van nieuwsbrieven, die blijven gewoon bestaan. Maar om u een wat persoonlijker inzicht te geven in wat hier allemaal gebeurd.

Leest u mee?

Hartelijke groet vanuit Salard!

 

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.