Er gebeurd veel de laatste dagen. Daarover schrijf ik in mijn nieuwsbrief die straks uitkomt.

Zo moet ik ook erg wennen aan het bijhouden van een blog. Maar zittend aan een heerlijk ruime tafel, met aan de andere kant van het raam een heerlijk zonnetje, verblijvend op dit moment in IJsselmuiden, wil ik graag proberen om weer wat neer te zetten. Nu even niet met welk project ik nu bezig ben, maar iets wat me vandaag raakt. Want het is Goede Vrijdag.

De kruisdood van Jezus is ruim 2000 jaar geleden en vandaag de dag is het nog steeds een veel besproken gebeurtenis. Meer dan twee miljoen mensen zaten voor de buis om naar ‘The Passion’ te kijken. Duizenden wilden het live meemaken en reisden af naar Den Haag. Wat beweegt jou? Wat waren de beweegredenen van de artiesten om mee te doen? Alleen omdat ze werden gevraagd? Of was er toch meer…? Wat beweegt ons om er zo’n ‘happening’ van te maken? Wat beweegt ons om het ieder jaar weer te vieren en er boeken over te schrijven….? Doet het je überhaupt eigenlijk wel iets….?

Andere vraag: wat bewoog Jezus om dit te ondergaan!? Zijn liefde voor jou en mij dreef Hem tot een ‘wanhopige actie’ (Hij bad dat de drinkbeker aan Hem zou voorbijgaan en Hij zweette bloed) om zelfs tot in de hel neer te dalen om jou en mij vrij te kopen en het eeuwige leven te geven. Willens en wetens, in het bewustzijn over wat Hem te wachten stond, heeft Hij Zijn leven gegeven voor jou en voor mij! Voor Nederlanders en Roemenen en wie ook ter wereld!

Ik geloof dat daarom de kruisdood van 2000 jaar geleden niet steeds meer de geschiedenis in verdwijnt, maar juist steeds actueler wordt. En steeds meer bijzonder! Het feit dat Jezus 2000 jaar geleden is gestorven voor een zonde die ik wellicht morgen of over vijf jaar zal begaan, dat vind ik bijzonder! Zijn kruisdood overkoepelt de tijd!

Zijn dood echt herdenken, is erkennen dat we met Hem sterven, om uit te zien dat we ook met Hem zullen opstaan. ‘Deze boodschap is betrouwbaar: Als wij met Hem gestorven zijn, zullen we ook met Hem leven!’ (2 Tim. 2:11)

Gezegend Pasen!

 

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.