Ook deze zomer was er weer een kamp voor de kinderen en de tieners uit Salard. Alle kinderen die op het ‘huiswerkbegeleiding project’ komen en de tieners die op de jeugd komen mogen mee. Uiteindelijk waren en ongeveer 39 kinderen en tieners. Het kamp werd georganiseerd door het team wat in Salard werkt in samenwerking met vrijwilligers uit Nederland en ik mocht er bij zijn!

Vorige week donderdag vertrokken we met de bus richting Codru, zo’n twee uur rijden. Aangekomen op een mooie locatie in een prachtig landschap hebben we genoten van het terrein, elkaar, sport en spel, gesprekken en nog veel meer mooie dingen! Als team hebben we genoten van elkaar maar wat geweldig was om te zien, is dat de kinderen en de tieners geweldige dagen hebben gehad.

Prachtige omgeving!

Het was een actief kamp waarin veel mogelijkheden waren voor sport en spel. Het was soms een uitdaging om de hele groep in het gareel te krijgen. Vrijwel alle kids zijn van zigeunerafkomst en zijn vaak heel expressief.

Ik heb dit kamp dan ook meer mogen leren en meer mogen zien wat een prachtige mensen deze zigeuners zijn! Die expressiviteit die tot uiting kan komen in actief bezig zijn, in gevoel en emotie en in worship. Zo bijzonder!

Krachtmeting

Worship

Het doet vaak pijn om te zien hoe veel kids beschadigd zijn. Verdriet en pijn is vaak zoveel onderdeel van hun leven. Ook speelt afwijzing vaak zo’n grote rol, zodat ze vreselijk gehard zijn om maar te overleven.

Er zijn erg veel mooie dingen gebeurd. Ik heb zelf gemerkt dat mijn contact met de tieners verdiept is. En ik merkte dat een paar tieners ook meer naar me toe trokken. Eén voorbeeld wil ik jullie niet onthouden:

Er is een tienermeisje wat vaak verlegen is. Ik krijg moeilijk contact wat natuurlijk ook komt door de taalbarrière, maar waar de meeste tieners gewoon de vraag herhalen als ik het niet snap, houdt zij op en loopt weg. Daarom is zelfs ‘praten met handen en voeten’ niet echt mogelijk. Toch voel ik op één of andere manier met haar mee.

Op een dag riep ze me en nam ze me mee naar een plek in het beekje naast het kampterrein. Ik had ze daar die middag al zien zitten….alleen. Nu liet ze me zien wat ze had gedaan: van stenen had ze een kruis gemaakt met daarbij alle namen van de teamleden en de tekst: ‘Jezus houdt van jou!’

Het kruisU begrijpt dat dit me diep in m’n hart heeft geraakt! En het was zo mooi dat ze af en toe naar me toe kwam om te vragen om te voetballen.

Dit is één van de voorbeelden die dit kamp tot een erg bijzonder kamp hebben gemaakt. Het heeft mij bijzonder goed gedaan en ik ben nog meer gemotiveerd geraakt om deze tieners te helpen waar dat mogelijk is. Om hun geestelijk thuis te helpen vinden en wellicht te kunnen helpen om ook maatschappelijk hun plek te vinden. Ze zijn zo mooi en zo bijzonder! God heeft ook mij aangeraakt en Zijn liefde drijft mij!

De tieners en de kids hebben prachtige dagen gehad. Er is opnieuw gezaaid. En ik ben er vast van overtuigd dat de woorden die ze hebben gehoord, niet leeg zullen terugkeren!

Helpt u mij mee om hen te helpen? Dit kunt u doen door te bidden of te geven!

Een hartelijke groet en dank u wel voor uw gave en gebed,

Tieners en team.

Groepsfoto

Categorieën: Blogs