Al vorig jaar was er het verlangen om de jeugd, die op de jeugdavonden komt in Salard, een eigen bijbel te geven. Vorige week was het eindelijk zover!

Aan onze oproep om dit financieel te ondersteunen hebben een aantal mensen gehoor gegeven. Geweldig bedankt! Ook was er van het afgelopen jeugdkamp nog een klein beetje geld over, dit is ook sponsorgeld vanuit Nederland. We hebben dit geld bij elkaar gelegd en hierdoor hadden we genoeg om de bijbels te kopen.

Domien heeft de bijbels in Hongarije besteld om de prijs zo laag mogelijk te houden. Ik kan dan wel in Roemenië wonen, maar de jeugd die we in Salard ontmoeten, spreekt Hongaars 😉 En het was goedkoper om ze dus in Hongarije te kopen.

De bijbels zijn vorige week uitgedeeld. Niet iedereen was aanwezig maar de bijbels komen zeker op hun plek! Ik zag blije ogen…zelfs trotse ogen!!

Lezen...

Dezelfde avond hebben we samen psalm 73 gelezen. Ik moet zeggen: dat ging ze aardig goed af! 🙂 Dat belooft wat!!

We hopen dat de jeugd ook thuis de drang zal krijgen om te gaan lezen. We willen dit stimuleren door o.a. tijdens de jeugdavonden ook veel te gaan lezen, zodat ze er mee vertrouwd raken. Bovendien hoeven we niet alleen meer te zeggen ‘dit staat in de bijbel’, maar kunnen we het hen zelf laten lezen! Ondertussen zoeken we naar bijvoorbeeld een geschikt dagboekje of leesrooster wat ze thuis zouden kunnen gebruiken.

IMG_9009

Gods woord is kracht en leven! Zelf ben ik er van overtuigd dat deze bijbel een krachtig middel zal zijn in hun leven. Bid met ons mee voor de Geest die komt door het woord zodat hun hart geraakt wordt zoals nooit tevoren en dat ze meer gaan ontdekken wie God werkelijk is en wie ze zelf (mogen) zijn!

De jeugd weet dat een gedeelte van het geld via de stichting GOUD komt en een gedeelte van mijn achterban. We willen jullie heel hartelijk danken hiervoor, het betekent veel voor hen en daardoor ook voor ons!

IMG_9013

Categorieën: Blogs