Het is vakantietijd. Hier in Roemenië is de schoolvakantie vaak wat langer dan in Nederland. Dat geeft ruimte voor iets anders: dagtrips, dingen doen die zijn blijven liggen, contacten met mensen even op een andere manier invullen. Zelf heb ik besloten om de maand augustus ook iets rustiger aan te doen en tijd te nemen voor wat meer leuke dingen en zaken die wat achterop zijn geraakt. Een paar leuke en mooie dingen van de afgelopen tijd wil ik delen.

Concert!

Op 10 minuten loopafstand van mijn appartement ligt het stadion van Oradea. Vaak kom ik er langs en droom dan van een stadion vol mensen die God zouden aanbidden. Ik heb God gevraagd of ik er tenminste eens in mocht kijken en wat gebeurde? Een paar weken later werd er een concert aangekondigd van 1 van de bekende christelijke koren in Roemenië, die gehouden zou worden in dit stadion. Samen met wat bekenden en tieners ben ik er heen gegaan en het was geweldig om mee te maken.  Zoveel mensen, getuigenissen vanuit verschillende delen van de wereld en tientallen mensen die aan het einde gehoor gaven aan de oproep om te kiezen voor Jezus!


 

IMG_9035IMG_9044

 

Familie!

Ook was het erg leuk dat mijn ouders op bezoek kwamen. Zij hebben een midweek in de buurt gestaan met de caravan en zo konden we fijn een paar dagen samen optrekken! Zo hebben ze gezien waar ik woon, waar ik naar de kerk ga en waar ik mijn boodschappen doe 🙂 We hebben samen gegeten, door Oradea gewandeld en op verschillende plekken iets gedronken. Heerlijk om te doen! Ook zijn we een dag de bergen in geweest. Op betrekkelijk korte afstand van Oradea is een prachtig gebied. Heerlijk om daar een dag te zijn.

IMG_9133

IMG_9068

Roemenie is een prachtig land en we hebben zelfs niet het mooiste gedeelte van het land gezien. Maar dat staat zeker nog op mijn verlanglijst! 🙂

Hulp uit Nederland!

Iets anders wat ik de afgelopen tijd een beetje mocht zien, is hoe geweldig het kan zijn als zendelingen goed geholpen en bemoedigd worden door een groep Nederlanders die komen helpen. Op een afstand van zo’n 45 minuten met de auto wonen en werken Erwin en Ruth. Zij hebben een groep Nederlanders vanuit hun thuisgemeente op bezoek gehad die allerlei klussen hebben gedaan. Ik heb het van een afstand meegemaakt, maar een enkele keer moest ik er zijn terwijl de groep daar ook was en ik mocht in die korte momenten zien hoe groot de impact was bij de mensen die ter plaatse werken. Het heeft indruk op me gemaakt. Een grote zegen! En ik hoop dat het andere Nederlanders motiveert en bemoedigd om de zendelingen in andere delen van de wereld bij te staan op de manier die bij hen past! Wil je weten wie Erwin en Ruth zijn en wat ze doen? Kijk eens op www.erwinenruth.nl

Bezoek aan NL!

In deze tijd ben ik me ook weer aan het voorbereiden voor tien dagen Nederland in september. Vanaf 7-17 september hoop ik in Nederland te zijn voor het ontmoeten van o.a. het thuisfront, de thuisgemeente en coaches. Ook de ontwikkeling in Nederland ligt in de vakantie even stil en ik hoop en bid dat vanaf september weer zaken opgepakt kunnen worden en dat er fijne ontmoetingen kunnen zijn. Nog steeds moeten we het samen doen! Alleen is onmogelijk!

Helpt u helpen? Ik zie uit naar een nieuw seizoen en ben dankbaar voor wat ik nu heb en voor de periode waarin ik even mag genieten van wat minder drukte. Tegelijk bid ik dat we het nieuwe seizoen opnieuw samen mogen beginnen om samen uit te gaan in Zijn Koninkrijk!

Een hartelijke groet uit Oradea!

 

 

Categorieën: Blogs