Hallo allemaal, ik kan eindelijk weer bloggen 😉 De site is nu wat het is, maar erg fijn dat ik via deze weg weer iets kan delen van mijn leventje hier! Afgelopen maanden is er veel gewoon doorgegaan en zijn er ook zeker nieuwe dingen gebeurd. Een klein deel wil ik erg graag benoemen en dat is o.a. het kamp wat we in augustus hadden met de jeugd van Betania.

Jongerenkamp Betania

Met zo’n 50-60 jongeren hadden we een locatie in de buurt van Cluj-Napoca. Vier dagen lang zijn we met elkaar opgetrokken en zijn we naar elkaar toe gegroeid en is er veel gebeurd in hun én mijn leven. Het thema van dit kamp was ‘Restaurare autenticã’. God is een God van heling, van het ‘restaureren’ van de ziel. We gingen met verwachting en God heeft ook velen aangeraakt! Elke dag begon met, na het ontbijt met veel koffie;-), een tijd voor ieder persoonlijk om ‘stille tijd’ te hebben. Daarna werd er in kleine groepen gesproken over het gedeelte wat we hadden gelezen. Vervolgens hadden we met de hele groep, of gesplitst (meiden/jongens), een moment van aanbidding, een boodschap en gebed. Ook in de avond hadden we deze momenten. En het was tijdens deze momenten, dat God krachtig werkte. Jongeren werden geraakt, braken open of maakten een keuze. Een keuze voor God, of een nieuwe keuze om opnieuw hun leven aan Hem toe te wijden. Eén avond ging de boodschap over Nehemia. Hij wilde zijn leven offeren en datgene doen wat God voor hem bedacht had. Na de boodschap werd er een oproep gedaan of er mensen waren die, net als Nehemia, deze keuze wilde maken en verschillende jongeren, sommigen erg jong, kwamen en knielden neer voor God! Dit moment heeft me diep geraakt! En hierin zie ik een jonge generatie opstaan die God wil volgen, wat het ook kost! Een generatie waar God ‘iets mee kan doen!’. Het was heerlijk, om met de jongens en meiden te praten, te delen en te bidden en God krachtige dingen te zien doen en naar elkaar te groeien! Het is onze verantwoording, om deze jongeren nu ook te helpen in deze weg en het is mooi om te zien dat de jeugdleiders dit goed oppakken!

De hele groep

De hele groep

Naast deze momenten waren er natuurlijk ook de sportieve momenten. Ik wist haast niet meer wat volleybal was ;-)) En wat bijzonder was, is dat de jongens me vroegen of ik me niet geïsoleerd voelde. Vanwege de taal is het soms nog vrij lastig om ‘echt onderdeel’ te zijn van de groep, of van ‘het gesprek’. Maar ik heb absoluut geen moment gehad waarin ik deze negatieve gevoelens had. Ik geloof dat we in zeker opzicht zeker naar elkaar toe zijn gegroeid. Het was geweldig! En er is weer meer openheid ontstaan! God baant de wegen.

Het komende seizoen

De komende tijd ga ik me weer focussen op verschillende dingen. Eén daarvan is het jongerencafé, waar ik weer mee verder ga. Er is inmiddels een plan, wat nog redelijk bijgeschaafd moet worden, maar we zijn op weg. Ik hoop dat we daarna met een groepje leiders in gesprek kunnen, om te zoeken naar draagvlak. Lees hier meer over het jongerencafé. Een ander ding waar ik de komende tijd mee aan de slag wil, is kijken of ik programma’s kan ontwikkelen om deze te houden op scholen, jeugdkampen e.d. Vanuit Amerika heeft ‘Challenge Day’ (in NL bekend als ‘over de streep’) me geïnspireerd. Ik heb dit op kleine schaal twee keer geprobeerd bij verschillende groepen tieners hier in Roemenië en het leek vooralsnog goed te werken. Het is hier niet bekend, zelfs niet bij m’n Amerikaanse collega’s. Maar de mensen met wie ik dit deel, zijn enthousiast! Nu ga ik in gesprek met verschillende counsolours en maatschappelijk werkers om te kijken of we hiermee iets kunnen doen, in welke vorm dan ook. Gelukkig mag ik zeggen dat het met mij erg goed gaat! Ik ben erg dankbaar voor al de gebeden die me ondersteunen, voor het netwerk om me heen met vrienden, collega’s en tieners die als een warm bad om me heen krioelen. Ook ben ik iedereen dankbaar die me financieel (heeft) ondersteund! De begroting is zeker nog niet sluitend en het is soms nog erg spannend, maar het is super fijn om te zien dat God zorgt! Als u mij financieel wilt helpen, dan kunt u uw gift storten op rekening NL75INGB0004806863 van de ‘Baptistengemeente Kampen’, o.v.v. ‘Martin van ‘t Hof’. Of klik hier. Ook eenmalige giften zijn hartelijk welkom! Hartelijk dank! Hartelijke groet uit Oradea!

Categorieën: Blogs