Renovatie
Het is heerlijk zonnig vandaag in Oradea, maar het is wisselend de laatste tijd: dan weer regen en dan weer zon. Lente probeert het te winnen van de winter…

In het centrum van de stad ligt een plein, genaamd ‘Piata Unirii’ (‘Union Square’). Sinds enkele weken zijn ze daar begonnen met een groot renovatie project en dit moet ongeveer een jaar gaan duren. Het is het plein waar ik zo’n 18 jaar geleden mijn eerste kennismaking had met Oradea.

7-17-2012_081

Aan het ‘Piata Unirii’ rond 1997

IMG_4546

Werkzaamheden aan ‘Piata Unirii’

 

 

 

 

 

 

Wij hebben allemaal soms zelf ook een ‘renovatie’ nodig, groter of kleiner. We maken processen mee, we belanden in bepaalde situaties en we groeien.

Afgelopen januari mocht ik zo’n ‘renovatie-proces’ meemaken. Tien dagen in Gods aanwezigheid was heerlijk en in die dagen heeft God gesproken over verschillende dingen, zowel persoonlijk als voor het werk in Roemenië en mocht ik herstel en nieuwe kracht ontvangen. Ontzettend dankbaar dat ik dit kon doen, met behulp van een sponsor die de reis en het verblijf betaalde!

Zij zullen komen, van elke natie en elke denominatie!
We mogen op verschillende manier het evangelie brengen. En als ik ergens wordt uitgenodigd om een studie te doen of iets te delen vanuit te bijbel, doe ik dat eigenlijk altijd in het Engels. Maar enige tijd geleden kwam ik iemand tegen die vertaalwerk doet vanuit het Nederlands naar het Roemeens. Dit gaf mij de kans om eens te proberen hoe het zou gaan om een studie te geven in het Nederlands. Tja, in je moedertaal kun je je toch vaak beter uitdrukken 😉

Deze dame is orthodox en dat is voor menigeen een drempel, omdat we soms ‘verschillende termen’ gebruiken en daarom de boodschap misschien niet helemaal goed overkomt. In de voorbereiding kreeg ik soms twijfels en het gevoel dat dit misschien niet de juiste keuze zou zijn. En toen we op de groep kwamen, bleek dat er een aantal Amerikaanse vrienden meegekomen waren met collega’s, waardoor Engelse vertaling ook nodig bleek. Ook was de jongen, die de beamer normaal zou bedienen, ziek. Kortom: veel ging ‘fout’.

God keerde alles ten goede!! De boodschap werd in drie talen gebracht: Nederlands, Roemeens en Engels! God sprak deze avond rechtstreeks tot een aantal mensen ter bemoediging en de dame die mee kwam om te vertalen, opende voor het eerst haar hart voor Jezus!!

IMG_4531

De boodschap in drie talen

Ook zat ik vorige week met een paar vrienden uit Salard te praten en zij vertelden met dat drie jongeren in hun groep voor het eerste de keuze voor Jezus hebben gemaakt! Daarnaast drie jongeren uit diezelfde groep die zich opnieuw wilden toewijden aan God!

Zowel in Oradea als in Salard zijn er de afgelopen maand mooie dingen gebeurd!!

Nieuwe broers/zussen en jongeren die zich opnieuw willen toewijden aan Hem!! Hoe groot is onze God!!

Wist u dat…
– God mij opnieuw heeft vervuld met Zijn vrede en kracht?
– God mij in januari opnieuw heeft bevestigd om door te gaan?
– dit mijn verwonderd, omdat er nog steeds reden tot zorg is?
– dat veel van die zorgen om financiën gaan?
– ik nog maar op bijna 25% zit van de totale maandelijkse begroting….?
– ook de Thuisfront Commissie (TFC) nog lang niet groot genoeg is om goed te kunnen ondersteunen?
– dat betekent dat er weinig acties worden georganiseerd?
– u mee zou kunnen helpen?
– u daarmee werkelijk verschil kunt maken?

Wist u dat…
– veel jongeren de laatste tijd meer om gebed vragen?
– veel van die gebeden over school en gezin/relaties gaan?
– veel jongeren gebed vragen voor hun relatie met God?
– ik zie dat veel van die gebeden worden verhoord?
– ik dat zie doordat ik vaak meer leven en blijdschap zie in hun ogen?
– ik geloof dat dit een enorm belangrijke generatie is?
– ik geloof dat God een bijzondere roeping heeft voor deze generatie?
– ik voor hen wil leven?
– ik dat niet kan zonder uw steun?
– ik enorm dankbaar ben voor de steun die u me nu al geeft?
– ik ook graag over het werk wil vertellen?
– u me hiervoor ook kunt uitnodigen?
– ik enorm dankbaar ben dat God mij tot hiertoe heeft geholpen?

Als u het op uw hart hebt, bid voor mij! Of help me financieel: NL75INGB0004806863 o.v.v. ‘Martin van ‘t Hof’. Ook kleine of eenmalige giften zijn van harte welkom!
Wilt u me periodiek ondersteunen? Mail dan naar sponsors@gomaro.org

Hartelijk bedankt en een hartelijke groet uit Oradea!

MBP_1575

Worship tijdens de jeugdavond in Betania

 

Categorieën: Blogs