De eerste maanden van dit jaar is er ‘van alles wat’. Ik heb veel gereisd en ik merk dat me dat soms zwaar valt. Toch zijn er een heleboel goeie dingen uitgekomen!

Allereerst de reis in januari, dat was erg goed om te doen, daar heb ik eerder al over geschreven. Heerlijk om de geestelijke verfrissing te krijgen die nodig is. Daarna in maart opnieuw een reis. Eerst naar Nederland, om daar familie te ontmoeten en een aantal afspraken te hebben, waaronder de coach. Daarna ben ik teruggereisd en na een weekend thuis, weer doorgereisd naar Constanta, aan de oostkust van Roemenië. Doel van deze reis was het bezoeken van ‘Casa Sami‘, een dagopvang voor straatkinderen. Ik was hier eens eerder geweest, maar toen was het niet open in verband met vakantie.
En daarnaast mocht ik een jeugdgroep in een gemeente van vrienden bezoeken en daar iets delen. Was geweldig om te doen en erg mooi om ook hier het contact te verdiepen.

Verrassing…
Maar de reis naar Constanta had een onverwachte verassing! Eenmaal in Constanta, ontmoette ik mensen van YWAM (Jeugd met een Opdracht). Toen ze vroegen naar de visie die ik had, vertelden ze me dat er in Constanta een soortgelijk café was en daar werd ik uitgenodigd om te komen kijken en het mee te maken. Ik ben daar een avond geweest en dit café kwam enorm dichtbij het idee wat ik zelf heb van een café in Oradea! Zo heb ik wat ideeen opgedaan, maar vooral ook contact gelegd met YWAM in Constanta, maar ook YWAM Budapest (Hongarije)! Dit kon omdat er vanuit Budapest iemand van de YWAM basis overgekomen was.

IMG_4699

Café in Constanta

 

Terug in Oradea werd er dus een trip gepland naar Budapest in Hongarije, om daar het café te bekijken. Een prachtige plek, waar ze werkelijk enorm mee gezegend zijn! In Budapest de leiders van de basis daar mogen ontmoeten en een goed gesprek kunnen hebben en ervaringen en visies gedeeld.

Bemoedigd en uitgedaagd…
Wat bemoedigend om te zien dat ook in Oost Europa al dergelijke cafés zijn! En dat het ook werkt, voor zover ik dat goed kan beoordelen! Het motiveert me alleen maar meer om door te gaan!

Dat doorgaan valt overigens niet mee. En de laatste dagen (vanaf het bezoek in Budapest) wordt ik uitgedaagd om niet te wachten totdat bepaalde plannen echt goed op papier staan, maar ‘gewoon te beginnen’. In het klein kan dat al snel legaal. Maar eerlijk……? Dat is best eng, want er is (nog) geen locatie en geen budget…

Toch is er die uitdaging, van verschillende kanten. En ik ervaar opnieuw de roep: ‘kom uit de boot en stap op het water!’.

Wilt u mee bidden hiervoor!?

IMG_4720

Cafe in Budapest

 

Komende tijd…
Verder lijkt het erop dat het reizen nog niet direct voorbij is. De komende tijd staat er nog wel wat op de agenda en de zomer periode wordt druk, in verband met de jeugdkampen. Op dit moment zijn er ongeveer 4 mogelijkheden waar ik concreet terecht kan, dus ik zal waarschijnlijk moeten kiezen, of bepaalde kampen maar gedeeltelijk meemaken.

Al het reizen is voor het goede doel, maar niet kosteloos helaas… Ik heb niet alles zelf hoeven te betalen en zeker in januari is de reis zelf door een sponsor betaald. Maar toch zijn er altijd dingen die extra kosten met zich meebrengen.  Bovendien was de winter ook iets duurder, door het stoken. Zou u me willen helpen om deze kosten ook goed te kunnen dragen? Hartelijk bedankt!

Als u me wilt helpen, kunt u dat doen d.m.v. gebed. Maar ook door een financiële gift. Groot of klein, maakt niet uit. Eenmalig of periodiek, alles is van harte welkom en ervaar ik als een zegen! Om de jonge generatie te bereiken met de liefde van God, ter redding, genezing en groei!

Rekeningnummer NL75INGB0004806863 o.v.v. ‘Martin van ‘t Hof. Meer info: sponsors@gomaro.org
Hartelijk bedankt!!

Hartelijke groet uit Oradea!

Categorieën: Blogs