Zomervakantie
De zomerperiode breekt weer aan, ook in Roemenië. Dat merk ik voor een groot deel aan het feit dat de jongeren ineens vreselijk druk zijn met (af-)studeren. Toetsen maken….examens….een heleboel stress en slapeloze nachten…….en natuurlijk (voor velen): slagen! Dat gaat op geheel traditionele wijze, compleet met ‘square academic cap‘, de bekende ‘afstudeerhoed’.

11653416_10153483640507704_845476883_n

Simona (midden) geslaagd!

Toch is er ook tijd voor leuke dingen. Een paar weken terug zijn we met een aantal jongeren een dag naar Budapest geweest voor een jubileum concert van ‘Ez az a nap’. ‘Ez az a nap’ is het hongaars voor ‘Dit is de dag’ en is een organisatie vergelijkbaar met een organisatie zoals de EO in NL. Ze bestaan dit jaar 15 jaar en dat werd groots gevierd in de ‘Sport Arena’ in Budapest.

IMG_5005

Concert ‘Ez az a nap’

Een geweldige happening en mede dankzij het prachtige weer, hadden we een geweldige dag! Met uiteraard nog een bezoek aan de stad zelf!

IMG_4926

Uitzicht over de stad

 

Nederland
Onverwacht kwam er voor mij ook nog een bezoek aan Nederland bij. De laatste weken zijn er veel gesprekken over hoe verder, wat betreft het jongerencafé, wat te lezen is in de laatste nieuwsbrief. Maar tegelijk zijn er ook gesprekken over hoe mijn rol is, processen die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt en die ik nu doormaak, dus gesprekken over mijzelf. Hier heb ik goede begeleiding in en dat is super fijn! Mede door dit doel van de reis naar NL in juni, heb ik hierover weinig gepost via social media en heb ik mijn prioriteiten daar aan gegeven.

Zomerkampen
Terug in Roemenie breekt de tijd aan van de zomerkampen. Allereerst staat het kamp met de kids uit Salard op het programma. Daarna komt er een groep uit Nederland die in Rontau (vlakbij Oradea) het e.e.a. gaat doen en ik zal daar zo nu en dan bij zijn. Hoe dat er concreet uit gaat zien weet ik nog niet, omdat ik niet bij de concrete organisatie betrokken ben. De groep komt vanuit NL maar is verbonden aan een lokale organisatie wat geleidt wordt door een Amerikaan.
De eerste week van augustus ga ik (indien financieel mogelijk) mee met de jeugd van Betania. Waarna ik half augustus opnieuw ben uitgenodigd in NL, nu om een presentatie te geven. Hierna wil ik waarschijnlijk ook wat andere meetings plannen in NL met o.a. leden van de TFC, daar er een paar verschuivingen zullen plaatsvinden.

Project
Door de zomerdrukte zal het ‘gewone’ werk waarschijnlijk even stil komen te liggen. Het concreet doorgaan met de plannen voor het jongerencafé zal waarschijnlijk weer opgepakt worden in september. Niet alleen ik ben in de zomer druk, maar in Roemenië is de zomervakantie een periode waarin alles anders is. Dat is in NL natuurlijk ook een beetje het geval, het ritme is totaal anders en mensen gaan op vakantie. In Roemenië gaan mensen soms ook weg, als dit binnen hun mogelijkheden ligt. Maar er zijn overal ‘programma’s’, groepen die komen op ‘mission trip’ (uit Nederland, maar ook vanuit Amerika) of er zijn juist groepen vanuit Roemenië die op mission trip gaan (naar Afrika bijvoorbeeld of Oekraïne). Hierdoor is het hele ritme ontwricht en is iedereen hier druk mee bezig zodat besprekingen en afspraken moeilijk te maken zijn.

Tot slot
…..wil ik opnieuw onder de aandacht brengen dat ondersteuning erg hard nodig blijft. De laatste tijd gebeurd het wel eens dat ik een rekening niet kan betalen, zodat ik wat achter loop. De winter is altijd duurder wat betreft energie, vanwege het stoken. Tegelijk heb ik ook meer dan normaal gereisd. Dit is voor een gedeelte op uitnodiging geweest, waardoor ik ook gedeeltelijk vergoeding heb gehad, gelukkig. Maar toch wil ik bij deze opnieuw de zorg onder uw aandacht brengen.

Zou u mee willen helpen? Naast voor mij te bidden, kunt u helpen door een gift over te maken op NL75INGB0004806863 o.v.v. ‘Martin van ‘t Hof’. Ook kleine eenmalige giften zijn van harte welkom, want ik kan het niet alleen!
Meer informatie over sponsoring? Mail naar sponsors@gomaro.org

Hartelijk bedankt en een hartelijk groet!

 

Categorieën: Blogs