De zomervakantie is alweer voorbij, ook in Roemenië voor de meeste mensen. Toch nog even een korte terugblik.

Rontău
Na de kampweek met de kinderen uit Salard is er een groep Nederlanders overgekomen om te helpen in Rontău. Een groep van meer dan 30 mensen, tieners en leiders, kwam over om verschillende programma’s te doen met de kinderen en daarnaast een speelplaats te bouwen, naast de school in het dorp. Voor twee weken hebben ze elke dag hard gewerkt in hoge temperaturen, want het was de meeste dagen zo’n 35 à 40 graden!

Elke dag waren er gemiddeld ongeveer 100 kinderen (vaak ook meer) op de programma’s die divers waren: sport en spel, bijbelverhaal, drama en natuurlijk veel zingen! Het waren geweldige dagen waarin iedereen geweldig genoten heeft!

IMG_5828

Kinderprogramma Rontău

_DSC8990

Genieten van de nieuwe speeltuin

Ook hebben deze dagen een nieuwe stimulans gebracht om het werk in het dorp nieuw leven in te blazen. Zoals eerder gemeld, willen we heel graag kinderen weer naar school laten gaan via het ‘a doua șansă‘ programma. Op dit moment zijn er twee kinderen die, zoals het er nu naar uitziet, per oktober gaan beginnen!
Daarnaast is het plan om (opnieuw) een soort van kinderkerk te beginnen. Twee keer per week een programma voor de kinderen, om hen bezig te laten zijn, aandacht te geven en natuurlijk het belangrijkste te geven: de liefde van Jezus Christus! Hiervoor is wel het e.e.a. nodig, maar daarover later meer, de plannen zijn in de maak!

 

Betania
Na de prachtige dagen in Rontău, zijn we op kamp geweest met de jeugdgroep uit Betania, Oradea. Het was geweldig! Met ons waren ook een paar Hongaren, maar ook een aantal Amerikanen van hetzelfde kerkverband als waar de Betania kerk bij aangesloten is. Deze groep Amerikanen heeft ons gedurende de week voor een groot deel gediend, met hun gebeden, een boodschap voor ons en fellowship. Verdieping en verbondenheid was er en ook zag ik een aantal doorbraken in sommige tieners waar ik al tijden voor bid! Hoe gaaf is dat!!

_DSC0153

Small-group

Elke dag, na het ontbijt, was er de tijd voor de ‘small-groups’. Daarnaast een meiden-/jongens meeting. Elke avond was er een programma met worship, boodschap en gebed.

3joi

Banden klimmen… wie is er het eerste boven!?

Overdag waren er vooral sportactiviteiten. Dat was overigens een flinke uitdaging. Het was een mooie locatie waar we ons goed konden uitleven aan kabelbanen, klimmuren of smalle en wiebelige kabels/bruggetjes waar we overheen konden en andere dergelijke activiteiten. En ja, ook ik heb weer mijn grenzen verlegt! 😉

 

IMG_1837

Swingen! Net geen bungy-jumpen 😉

 

_DSC0166Ook dit kamp is God weer aan het werk geweest, met de tieners en met mij! Contacten zijn verdiept, genezing en bevrijding is er geweest! En ik ervoer dat ik opnieuw een stukje dichter bij sommige tieners kon komen!

 

 

Nederland
Op het moment van het schrijven van deze blog zit ik in Nederland. Dit was omdat ik op uitnodiging van de Vakantie Bijbel Week (VBW) in Oldebroek een presentatie mocht doen over de kinderen in Rontău. De kinderen van de VBW hebben in drie dagen meer dan 700 euro bij elkaar gebracht voor één kind die we willen helpen! We zijn daar zo blij mee! Heel veel dank!
Helaas gaat dit meisje van 12 nu niet naar school, maar we willen haar graag ook medische zorg bieden. Als ik weer in Roemenië terug ben, probeer ik haar weer op te zoeken.

Verder stonden er afspraken op de agenda met de coach, andere mensen, thuisgemeente maar uiteraard ook vrienden en familie. Daarnaast probeer ik een aantal uren bij te werken, omdat ik op dit moment wat achter loop met een paar rekeningen. Naar gelang dit lukt, blijf ik nog een klein poosje.

Ook u kunt helpen. Ook kleine en eenmalige giften zijn heel erg welkom!! U kunt uw gift geven op rekening NL75INGB0004806863 o.v.v. ‘Martin van ‘t Hof’.

Hartelijk bedankt!!

Categorieën: Blogs