Tandarts
Al een tijdje is één ding wat we doen, kinderen meenemen naar de tandarts. Kinderen die werkelijk gebitsproblemen hebben of pijn e.d. nemen we mee naar de tandarts in de buurt. Aanvankelijk was de tandartsenpraktijk maar een enge plek maar ze ‘bijten door’!

We gaan dan het dorp in en zoeken de kinderen op met wie we een afspraak hebben. Het duurt dan altijd even en eer we onderweg zijn, dan zijn we vaak een kwartier verder. Aangekomen bij de tandarts worden ze een klein beetje stiller…..

Eerst was het erg wennen… Zo’n spiegeltje in je mond…..een haak….en dan is er die naald voor de verdoving! Die wordt aanvankelijk tegengehouden, maar na uitleg waar die naald voor dient, mag het dan toch. En ik kan zeggen: alle kinderen zijn erg dapper en het resultaat mag er zijn: vullingen worden gezet, rotte tanden worden weggehaald en het gebit knapt op en pijntjes verdwijnen. En na afloop halen we natuurlijk voor iedereen een kleinigheidje! 😀 En dan leren tanden poetsen en zo……..

 

Sokken
Laatst waren we bij de tandarts waar een meisje van 12 ook mee was. Maanden geleden had ze schoenen van ons gekregen omdat ze die niet had. Maar een week later had ze de schoenen niet meer en weer nieuwe schoenen zagen we op dat moment niet zitten. Altijd lastig om de juiste afweging te maken wat we wel en niet geven en wanneer….want waar zijn de schoenen gebleven….?

Terwijl ze in de stoel lag keek de tandartsassistente naar haar…en zag haar blote voeten in kapotte slippers. Haar gezicht betrok…ze liep naar haar tas en pakte een paar sokken van IMG_6645haarzelf en gaf ze aan het meisje…. Toen het meisje klaar was met de behandeling liep ze terug naar de wachtkamer waar ze zich geen moment bedacht en de sokken dankbaar aantrok….

Ik stond er bij en ik keek er naar….en eigenlijk maakte dit me beschaamd want ik had geen sokken voor haar gekocht. Ik kan er nog steeds niet goed aan wennen en iedere keer zijn het lastige dilemma’s… Maar dit deed me besluiten om toch weer nieuwe schoenen voor haar te kopen die ze zelf mocht uitzoeken! Zij weer super blij! 😀

 

Getuigenis
Zondag 29 november jl. was er weer ‘het evenement van bbso’. Dit wordt de laatste jaren georganiseerd door een baptistenkerk in Oradea. Vertaald in het Nederlands staat bbso voor ‘Baptistenkerk ‘Hoop’ Oradea’. Het evenement bestaat uit muziek, een boodschap en worship en staat in het teken van evangelisatie. Daar komen elke keer duizenden mensen op af. Dit jaar waren ze genoodzaakt om registratie in te voeren want vorig jaar was het 2 uur van te voren al vol en moesten er erg veel mensen teruggestuurd worden. Maar tussen die duizenden mensen zag ik daar ineens…..de tandartsassistente met haar man zitten. Zij blijken lid te zijn van deze kerk.

12310542_755621357883287_8176131562894278712_n

 

Het kringetje wordt langzaam maar zeker rond. Als christenen mogen we opstaan om hulp te bieden. En dat wordt alleen maar sterker! En het bemoedigd me enorm, dat ik steeds meer christenen in en om Oradea mag leren kennen om samen te gaan, want alleen kan het niet. Maar alleen hoeft ook niet!

Een zeer krachtige getuigenis in deze dienst was van een vrouw die vorig jaar ook naar dit evenement was gekomen. Daarna kreeg zij een auto ongeluk en raakte daardoor verlamd. Dit jaar was ze er weer! En niet in een rolstoel!! Maar ze stond! En ze werd gedoopt en getuigde van de genezende kracht van God!

De hele dienst is hier terug te zien. Op 1:15:50 benoemt de spreker het voorval van de genezen vrouw (sociaal media berichten), die op 1:17:55 even in beeld komt. Vanaf 2:02:30 ziet u hoe ze kopje onder gaat 😀

Categorieën: Blogs