Toen ik in Roemenië kwam wonen, kwam ik terecht in Salard, waar ik ook ben begonnen met mijn werkzaamheden. Na enige tijd, ongeveer 5 maanden, verhuisde ik naar de stad, naar Oradea.

De manier waarop ik terecht kwam op de plek waar ik momenteel woon, heb ik ervaren als een wonder. De huur was net iets hoger dan gepland (ik begon net fondsen op te bouwen) maar ik werd zonder enig bezwaar toegelaten. Dit is wat ik destijds vroeg aan God en wat Hij me heeft gegeven en de huurprijs was erg laag.

In de beginjaren was het een prima plek: buiten het centrum, de supermarkt op 3 minuten afstand en de tramhalte voor de deur. Ik heb er dan ook jaren met plezier gewoond.

Echter, sinds een aantal jaren neemt de geluidsoverlast ernstig toe. Doordat er dichtbij een ziekenhuis staat die de laatste jaren diverse afdelingen heeft overgenomen van andere ziekenhuizen, is de geluidsoverlast van ambulance sirenes ernstig toegenomen. Overigens denk ik persoonlijk dat het ook andere oorzaken heeft (niet alleen dat diverse ziekenhuis afdelingen zijn verhuisd), maar de overheid doet niets aan de overlast.

De sirenes zijn gedurende de dag te horen en houden me soms ook uit mijn slaap, doordat ze ook ‘s avonds laat klinken of vroeg in de ochtend of ‘s nachts.

Lege straat
1 uur ‘s nachts….

De enige manier om hier op korte termijn vanaf te komen, is verhuizen naar een andere locatie. Echter, ik ga dan hogere huur betalen.

Om echt weer rust te creëren in ‘mijn eigen huis’, is het wel noodzakelijk dat ik verhuis en hier heb ik jullie hulp bij nodig! Zoals gezegd ervaar ik het als een wonder hoe ik op deze plek terecht ben gekomen en ook een lage huur betaal, maar die huur gaat omhoog als ik ergens anders ga wonen, afhankelijk van locatie, ruimte en leeftijd van een appartement. Dat zou betekenen dat ik structureel nog zo’n 250 euro per maand extra nodig heb om die kosten op te vangen.

Zou jij hierbij willen helpen? Dat zou ik oprecht heel erg fijn vinden!

Zo ja, neem dan contact op met penningmeester@gomaro.org en laat weten hoe lang en met hoeveel je me wilt steunen.

Alvast heel erg bedankt!!

Oprecht hoop ik dat ik binnenkort naar een plek kan waar ik ook thuis tot rust kan komen!