De oorlog in Oekraïne heeft de samenleving daar behoorlijk ontwricht. Veel mensen hebben hun huis moeten verlaten, andere mensen zijn hun huis kwijtgeraakt en veel infrastructuur is beschadigd.

Daarom hebben we geprobeerd op te komen voor degenen die lijden. Dat hebben we in het begin gedaan met het helpen van vluchtelingen die naar Roemenië kwamen en in de tussentijd zijn we veel betrokken bij humanitaire transporten en het ondersteunen van de lokale bevolking in Oekraïne.

Met Pete uit Groot-Brittannië, Nicu uit Roemenië en mijzelf vormen we een team dat gevestigd is in Oradea, Roemenië en in ons netwerk zijn we verbonden met veel mensen uit verschillende landen in Europa. Via ons eigen werk en onze eigen doelgroep, zoals mensen met een beperking, Roma-gemeenschappen en tieners, hebben we elkaar gevonden om samen te werken en deze mensen in Oekraïne te bereiken, maar ook om in het algemeen zoveel mogelijk te helpen.

Vanuit Europa komen er goederen naar Oradea en van daaruit organiseren we de logistiek en brengen we de goederen door naar Oekraïne, naar degenen die deze het meest nodig hebben. We hebben ons netwerk in Oekraïne en we proberen voortdurend de grootste nood te identificeren, evenals de mensen die het meest in nood zijn. Ook al zijn we verbonden met enkele grotere organisaties, we proberen ons te concentreren op de individuele mensen die nog geen hulp ontvangen, om een direct verschil in hun leven te maken.

Na 1,5 jaar ervaring hierin groeit ons werk en worden we zelfs gevraagd om anderen te helpen om hulp binnen te halen.

Ondanks dat er hulp binnenkomt, wordt het vervoer nog niet altijd gesponsord en vragen wij vriendelijk om uw steun, aangezien we groeien en de wanhopige behoefte zien! Dat kun je financieel doen, maar ook hulpgoederen zijn welkom, als er een manier is om dit hier bij ons te brengen, zodat we het kunnen doorsturen.

Als u ons financieel wilt steunen, zijn wij u daar zeer dankbaar voor. U kunt dat doen in EURO, USD of GBP door op de betreffende knop hieronder te klikken.

Wilt u weten welke goederen momenteel nodig zijn? Klik dan hier (lijst in het Engels). Wij proberen deze lijst zo veel mogelijk up-to-date te houden.Video April 2022
Video Oct. 2022
Video Nov. 2022
Vanuit Italië met hulpgoederen onderweg naar Roemenië. (Aug. 2023)

Video Oct. 2023