In het werk met diverse partners, zie ik dat er een noodzaak is aan opslagruimte. Vanuit diverse richtingen komen hulpgoederen naar Roemenië. Vaak zijn hulpgoederen nog steeds nodig, maar het ontbreekt vaak aan goede logistiek en goede organisatie. Als goederen goed gebruikt kunnen worden, ontbreekt het aan opslagruimte en zie ik hier en daar spullen staan, al of niet afgedekt met een dekzeil.

Soms staan dingen te hoog opgestapeld of is er volledig geen overzicht van wat men eigenlijk heeft ontvangen. Daardoor is er ook een gebrek aan goede distributie richting de juiste mensen.
Als er incidentele acties zijn, zoals kerstpakketten die vanuit het buitenland worden geschonken, moet soms tijdelijk opslagruimte worden gehuurd en is het soms de vraag of het goede opslagruimte is (soms is het te vochtig) en ook kost dit extra geld. Ook moet de ruimte dan weer leeg zijn voor de huur afloopt, dus staat er ook dan weer een druk op de distributie.

Ruimte gebrek
Ruimte gebrek

Doordat er geen overzicht is, kan ik zelf vaak de vraag niet beantwoorden of er bepaalde zaken nodig zijn: is er kleding nodig? Wat voor kleding? Kunnen jullie nog een laptop gebruiken? Zijn er andere dingen nodig?

Zelf ben ik van mening dat er minder nodig is dan jaren geleden. Ook in Roemenie zijn er tweedehands kleding winkels, maar soms hebben mensen daar zelfs geen geld voor. Er zijn nog steeds spullen nodig maar als er een overzicht is, in samenwerking met partners, dan is het makkelijker om dergelijke vragen te beantwoorden en gaan we vooral ook duurzamer met spullen om.

Hieruit is een droom ontstaan voor de bouw van een depot / distributiecentrum in of bij Oradea. Een centrum die makkelijk bereikbaar is voor vrachtwagens, al of niet vanuit het buitenland, maar tegelijk ook goed bereikbaar is voor ons vanuit de stad, zodat we niet lang hoeven rijden. Een depot waar goederen kunnen worden uit gesorteerd en opgeslagen, tot ze verder worden gedistribueerd naar de mensen die het nodig hebben, dichtbij of ver weg,

Distributie centrum

Op dit moment heb ik twee lokale organisaties waar ik dit depot mee zou willen delen, maar uiteraard kan dit groeien. Ik zie deze organisaties worstelen, maar ook zie ik hen de juiste mensen bereiken die de spullen hard nodig hebben. Dit doen ze schijnbaar onvermoeibaar, met diverse mensen om hen heen, vrijwilligers en professionals. Er worden hiermee vele mensen bereikt van alle leeftijden en met diverse achtergronden: kinderen, ouderen, gezinnen, moeder en kind, verslaafden, slachtoffers van geweld, tieners etc.

Als je een droom hebt als zij, maar je kunt zelf niet hier bouwen, of in Roemenië zijn, help mee om dit te realiseren! Dan ben je je droom aan het uitleven en ben je een steun voor hen die we, ook vanuit jouw, kunnen bereiken!